torsdag 16 maj 2013



















Alldeles bredvid den bubblande storstadshetsen vid Sveavägen ligger Vanadislunden. Där kan man finna den här autostradan av tulpaner. En riktigt härlig färgklick i den annars ganska grå citykärnan. Jag hann njuta lite av dem under gårdagen i väntan lokalfotografering. 
Bland det värsta som finns att fotografera en riktigt solig försommardag är rum med furupanel på väggar och i tak. Blixten liksom självdör innan den ens nått sitt mål. Något som kanske är ännu värre, är svartmålade väggar med mörka tak. Då är det som att blixten var död redan innan den kopplats på kameran. Man vet att det inte blir bra. Då får man bara bita ihop. Gårdagens foto vid Sveavägen var ett sådan bita-ihop-jobb.

Då är det betydligt roligare att dyka in i en lägenhet där tiden stått stilla sedan sjuttiotalet. Inte för att de som bor där valde stilen då det begav sig. Nej för att de som bor där gått all-in sjuttiotal, fast 2013. Storblommiga gröna gardiner. Orange, brunt och klatschigt. En riktig tidsresa där till och med de pistagefärgade muffinsarna hade sin givna plats på det dukade bordet i köket. Härligt!

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar