onsdag 22 maj 2013



















För några dagar sedan fick den lilla kryddodlingen flytta ut. Än är den inte mycket att skryta med vill jag lova. Men nu när den fått smak på sommaren så hoppas jag såklart att den tar fart och sträcker armarna mot skyn.

Det är studenttider. Detta ska förevigas på alla tänkbara sätt och ett av dem är när vi åker runt på skolorna och tar bilder på avgångsklasser och enskilda porträtt på uppsnofsade ungdomar i avslutningsstass. 

Fortfarande är det genomgående flest tjejer som har vitt på sig, medan killarna kör lite grått i kostym och kavaj. Killarna piffar med en färgglad detalj i form av slips eller liten bröstnäsduk. Tjejerna garnerar med skyhöga klackar. Och då menar jag verkligen skyhöga. I år är det guld eller silverpumps som gäller. Det verkar egentligen inte spela någon större roll huruvida man kan ta sig fram med dem eller ej. Åtta av tio lämnar porträttfotograferingen svajande med lite lätt skitnödig gångstil. Antagligen utan en tanke på att det bubblande flaskinnehållet på studentdagen kommer att göra så att de stukar både leder och ligament. Vi får väl se hur många som fortfarande sjunger om studentens lyckliga dar, när kvällningen kommer.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar