fredag 21 december 2012

Idag har vi hunnit med en massa roliga saker. Frukostmackan svaldes i ett huj och vi begav oss in till metropolen Höganäs för att köpa de sista julingredienserna. Skinkan är inhandlad och ska få sin klassiska griljering under morgondagen. Man såg tydligt vilken sorts skinka som är mest populär bland skåningarna. Den rimmade. I vårt hem faller den definitivt under kategorin nitlotter. Vi äter den kokta punkt slut. Ingen trams med rökta eller rimmade skinkor.

Det har poppat upp en massa kul butiker och mysiga caféer här i krokarna. Höganäs saltglaserats lokaler har expanderat med en affär som skulle få Ernst Kirchsteigers idéförråd att bubbla över av glädje. Där finns allt ifrån ljuvligt doftande tvålar till retroinredning i ny tappning. I det intilliggande caféet avnjöt vi en kopp kaffe och saffransbröd med marsipan. Ljuvligt!
Saluhallen i samma byggnad sålde lokala specialiteter och det var en fröjd för både öga och gom!

Eftermiddagen ägnades åt julgodistillverkning. Rocky Road, vaniljkola och marmelad stod på agendan. Ännu vet vi inte resultatet av marmeladen och kolan. Dessa ska skäras upp och paketeras. Rocky Road blev dock precis lika underbara som man kunde förvänta sig.

Nu ska jag sova en stund.
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar