måndag 24 september 2012



















Det har varit en lugn och fin helg tack och lov. Det har definitivt inte funnits någon risk att förta sig. Istället för promenad har jag tagit tunnelbanan, lite trist kan tyckas men jag tror det har varit bra att vila så mycket det bara går för att ta nya tag i den här arbetsveckan. 

På Högbergsgatan i kvarteren kring Slussen ligger Byggfabriken. En butik som säljer bygg- och inredningsdetaljer till dem i renoveringstagen. Hyllorna kryllar av saker för den som vurmar för gammaldags lantlig stil och shabby chic. Det är ett mecka för den som vill återställa sin gamla sommarstuga till originalutförandet. Strömbrytare i backelit samsas med skomakarlampor och emaljskyltar. Det är ren och skär nostalgi att promenera omkring i lokalerna, trots att jag inte ens var född då strömbrytaren i backelit senast var högsta mode. 

När jag var hos pappa för ett tag sedan grottade jag omkring lite uppe på hans vind. Där hittade jag ett par jättefina stallampor, själva glaskupan till stallampan alltså. Dessa hittade jag även bland lamporna på Byggfabriken. Det visade sig att glaskupans gängor passade till väggfästen som såldes där, vilken lycka! Nu kan jag göra någonting av dem precis som jag tänkte när jag först såg dem där i dammet uppe på vinden. Riktigt roligt!

Nu ska jag vila för att bita tag i en tung morgondag!
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar