fredag 20 juli 2012



















Eftersom meteorologen hade lovat regn planerade vi in en dag i Höganäs. Där skulle diverse loppis och retrobutiker avverkas tillsammans med olika outlets och keramikverkstäder. På den gamla klassiska Höganäs Saltglaserat hittade jag riktigt fina muggar att dricka morgonkaffet i. Raka, ruffa och svarta, riktigt fina var de! Regnet stod inte som spön i backen under hela stadsturen, men lagom tills glassen skulle avnjutas öppnade sig himlen en aning. Den glassen åts under ett utskjutande tak i gathörnet Storgatan Götagatan. Stadsturen avslutades hos min bror med värmande kaffe och härliga vaniljhjärtan. På kvällskvisten när solen torkat tårarna avverkade vi Kullaberg och en vacker solnedgång.

Dagens begivenhet får ändå sägas vara den härliga cykelturen till Skäret och den välkända Kaffestugan Flickorna Lundgren. I den mysiga lilla trädgården vid skånelängan satt även Gustav VI Adolf och njöt om somrarna på sin tid. Han åt sin vana trogen flickornas goda vaniljhjärtan, så gjorde även vi denna fredag. Kanhända var det den kungliga fägringen som kryddade notan också? Men en dag som denna när solen faktiskt värmde där bland stockrosor och kastanjeträd, spelade det mindre roll. 
På vägen tillbaka rullade vi förbi fiskeläget Arild och det var som vanligt en nästan himmelsk upplevelse. Puttinutt overload. I hamnen stötte jag på en gammal skolkamrat från tiden då det begav sig. Ja det var säkert 20 år sedan vi sist sågs. Märkligt ändå, vad tiden går.
Ingen dag utan regn denna sommar visade det sig. Hemfärden lät oss veta att vi levde genom att piska vatten i ansiktet medan cykeln rullade utmed åkrar och öppna slätter. Jag frös in i märgen och det var närmast en nödvändighet att duscha varmt innan någon annan aktivitet kunde ta form.

Kvällen avslutades med en trevlig grillstund i sällskap av brorsan och fröken V. En bra dag!

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar