torsdag 10 januari 2013



















Det finns en butik i Stockholm som heter Byggfabriken. Jag vill minnas att jag nämnt den här förut, men den är värd att nämnas igen. 
I somras hittade jag en lamphållare i sommarstugan. Den är av vitt porslin och har en liten ögla för upphängning. När jag gick till en lampbutik på Hornsgatan i höstas och frågade om de kunde hjälpa mig att sätta dit en sladd nämnde de lite i förbifarten att det skulle kosta 600 kr. Jag tackade storögt för informationen och lade den vackra lamphållaren på is. 

Idag kom jag på den briljanta idén att vara min egen elektriker. Varför har jag inte tänkt på det förut? Jag vet att de flesta säkert höjer ett varningens finger och säger att man inte ska vara sin egen elektriker, men det gäller ju bara dem som inte vet vad de gör.
Jag har sedan jag var liten suttit bredvid morfar, som också var sin egen elektriker, och tittat på när han med flinka fingrar satte dit nya kontakter och armaturer till lampor och allehanda elektriska apparater. Så länge man inte kopplar fel, blir det ju rätt. 

Idag tittade jag alltså förbi Byggfabriken som erbjuder järn- bygg- och inredningsdetaljer med ett specialiserat sortiment för byggnadsvård och renovering. En ljuvlig butik kort sagt. Där kunde jag alltså göra min lilla lamphållare komplett. Jag tittade på ett antal olika textilsladdar och valet föll så småningom på en för lamphållaren tidsenlig brun, tvinnad sladd och tillhörande svart stickpropp backelit. Det blev mycket stiligt för nätta 175 kr. Den ska pryda mitt vardagsrumsfönster när adventsstjärnan åker ner. Morfar hade varit stolt!

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar