onsdag 6 oktober 2010



Det känns som att det var väldigt länge sedan jag jobbade med dokusåpan Big Brother. Och det stämmer ju. Under de år jag arbetade där fick jag ofta frågan, hur jag kunde jobba med ett sådant program. Just den diskussionen ska jag inte involvera mig i här, men jag kan utan att tveka säga att jag inte själv skulle velat vara en av deltagarna.
Man kan tycka att det skulle vara fruktansvärt att bli inlåst i ett hus i hundra dagar och bli filmad och övervakad dygnet runt. Men snäppet värre vore väl ändå att bli inlåst i ett hus i hundra dagar och sedan brydde sig ingen om att filma? Helt och hållet en vistelse förgäves.

Attityden ute på skolorna är många gånger rätt hård och på flera ställen sitter storebror med sitt glasöga och vakar som en hök över ungdomarna. Men det är nog första gången jag ser det där glasögat på en förskola. Den kändes väldigt malplasé där den satt i ett hörn. Men det är klart, har man haft finbesök av självaste Kungen och Drottningen vid invigningen av förskolan så kanske det inte är så dumt med övervakningskamera iallafall. Jag menar, spaden som Kungen grävde med vid invigningen sitter orörd fast på väggen ovanför minnsesvärda fotografier i guldram.
Givetvis har detta kit fått paradplatsen vid entrén. Fina grejer.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar