måndag 16 maj 2011



En helg full av hundar, ungar och hembryggt äppelvin. Nåväl, kategorin hundar fylldes välförtjänt upp i form av en lite löpdeppig Ronja som sovit på Hotell Isabelle i helgen. Ungar har givetvis symboliserats av lilla glädjefulla Siri-Lo. Det hembryggda äppelvinet har jag inte sett röken av. Lika bra det faktiskt.

Lördagen hade siktet inställt på kvällens Eurovisionspektakel. Själva tv-tittningen skulle gå av stapeln i Bagis med alla tänkbara melodifestivaltillbehör, så som sex olika sorters snacks. Allt ifrån popcorn och ostkrokar via naturgodis och chips till klassiskt lösgodis i alla former. Vi hade så vi klarade oss hela kvällen. Ett avancerat poängblad delades ut där man för enkelheten skull skulle sätta 1-10 poäng på de melodier som klingade bäst i örat. Sedan återstod en sammanfattning i form av topp tre i den högst personliga smaken, samt likaledes på de tre låtar som man trodde att Europa röstade fram. Som vi alla vet överensstämmer den personliga smaken sällan med smaken i övriga Europa. Trots detta tror jag att de flesta av oss lyckades pricka in Azerbajdzjan någonstans på listan över Europas tycke och smak, ganska skickligt.
En mycket trevlig afton, som sig bör i Bagis.

Söndagen var en regnig historia. Det känns som att det var länge sedan det regnade ute, det var ovant på något vis. I vanliga fall hade jag ju suttit inne och gömt mig undan regnet, men Ronja fick mig utanför dörren och det var märkligt uppfriskande. Morgonpromenaden doftade av Hägg och en liten gnutta hundbajs, men hon är förlåten.
Fröken R kom förbi och åt kycklinggryta, då passade jag samtidigt på att få hjälp med att klä på en fotölj. Jag fick den till skänks för ett tag sedan och insåg att jag borde färga tyget för att den skulle finna sig bättre till rätta i mitt vardagsrum. Med hjälp av fröken S och hennes tvättmaskin blev tyget svart som natten. Detta skulle nu träs på stommen igen och det var något av ett bestyr. Jag tycker ändå att det blev väldigt bra tillslut och den pryder nu sin plats i vardagsrummet.

På söndagkvällen återförenades Ronja med sin matte och som vanligt var det ett kärt återseende. Jag spenderade med anledning av detta också en stund i bilen utanför Arlanda Expressterminalen. Hela stan tycktes full av testosteronstinna män som vrålade ut som ångest över att Sverige torskade mot Finland i hockeyfinalen. Jag låste om mig där jag satt i mörkret.

Jag måste också passa på att nämna ett par ord om mina nattliga äventyr. Ja, och då menar jag det som fastnar på min applikation Sleeptalk. De senaste veckorna har varit en enda sörja av tända-släcka lampanljud. När jag vaknar känns det som att jag aldrig somnat, det är ont om kvalitetssömn i det Carlqvistska hemmet vill jag lova. Visserligen vet jag ju att fullmånen sätter djävulen i mig just dessa dagar, men de här nattliga äventyren har ju hållit på i veckor nu. Ska jag vara helt allvarlig så känner jag att jag borde ta kontakt med en sömnspecialist. Det räcker ju med att jag spelar upp mina nattinspelningar för att de ska förstå att de har att göra med en människa som inte sover så bra.

Nåväl, jag ska göra ett försök att sova nu i alla fall.
Godnatt,
önskar Drak-Ulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar