torsdag 30 juni 2011



Idag kan jag stoltsera med årets andra dopp. Bad kan jag inte kalla det eftersom jag inte simmade, men ett dopp var det alldeles säkert i sällskap av en entusiastisk Siri-Lo. Det är sällan man ser en sådan entusiasm nuförtiden. Ögonen var stora som tefat och händerna klappade vattenytan så att dropparna sprutade runt öronen. Det var strunt samma om det kom lite vatten i näsan, händerna gick liksom av sig själva. Underbart!

En dag vid stranden blir inte komplett utan matsäck med smörgåsar och kaffe. Siri-Lo fick hålla tillgodo med burklunch men fröken H och jag slogs om ostsmörgåsarna på picknickfilten. En Singoallarulle fick också plats i picknickkorgen. Den nya smaken med blåbär och vanilj är ju fullständigt livsfarlig! Jag höll mig dock till ett kex, någon måtta får det vara.

Jag skulle ha tränat ikväll, men jag somnade på balkongen efter maten. Det finns få ställen som kan få mig att sova så gott som under bar himmel när solen är sådär behagligt sval. När jag vaknade till hade himlen ändrat färg. Den som förut idag var djupblå och molnfri hade nu täckts av tunna höga moln och luften var lite svalare. Det är väderomslag på gång. De senaste dagarnas högsommarvärme ska bytas mot ett mindre behagligt moln och regnhelvete. Jag ska inte ta ut något i förskott, men läste att hela juli såg ostadig ut, men att temperaturen skulle ligga över behagliga 20 hela sommaren. Men åh så trevligt!
Nu tillhör det ju saken att det lär vara omöjligt att spå väder under så långa perioder i förväg, så sommaren kan fortfarande bli underbar rent vädermässigt. Det är lite det jag går och hoppas på! Jag känner att jag behöver en varm och skön sommar, jag har längtat efter sommaren. Jag kan så här i efterhand tycka att vintern nog var lite för lång ändå. Min själ behöver den här sommaren och jag behöver solen, framför molnen. Så nu håller vi alla tummen för en varm, molnfri sommar!

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar